Ezentúl szigorúbban ellenőriznek a börtönökben

Egyre leleményesebben csempésznek be tiltott tárgyakat a hozzátartozók.

MN
2017. 06. 17. 7:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Növekedő tendenciát mutat a hazai fegyintézetekbe becsempészni kívánt tiltott tárgyak száma, így a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szigorítja az ellenőrzéseket – írja a Magyar Hírlap.

A lapnak Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) szóvivője elmondta: már nyolcszázhoz közelít az idén a hazai fegyintézetekben lefoglalt tiltott mobiltelefonok száma, és az elítéltek családtagjai egyre leleményesebb módon próbálják meg a börtönökbe becsempészni a hétköznapiaktól lényegesen különböző készülékeket. A tavaly egész évben regisztrált ezer telefonhoz képest mindez növekvő tendenciát mutat, egyebek mellett ez az egyik oka, hogy a testület vezetése szigorított az ellenőrzéseken.

Tóth Tamás, a BVOP decemberben beiktatott vezetője már a tél végén tartott évértékelőjén kiemelte: minden lehetséges módszerrel fel fognak lépni az ellen, hogy tiltott tárgyak kerülhessenek be a börtönökbe.

Az elsősorban Kínából származó, az átlagos telefonokhoz képest lényegesen kisebb, de minden megszokott funkciót teljesítő készülékek közül a napokban találtak olyat, amely bőven elfért egy pezsgőtablettákat tartalmazó hengerben, egy másikat pedig egy érintetlennek tűnő, lepecsételt csomagolású szalámirúd belsejében találtak meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.