Feljelentést tesz az LMP a Klik informatikai beszerzése miatt

A párt szerint az uniós forrásból kifizetett rendszer szinte egyáltalán nem működik.

MTI
2017. 06. 01. 10:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hadházy Ákos csütörtöki, Korrupcióinfónak nevezett sajtótájékoztatóján ismertette tapasztalatait, amelyeket akkor szerzett, amikor megtekinthette a számítógépes programokat. Ezek alapján kijelentette: a Klik egykori vezetője, Pölöskei Gáborné korábban hazudott neki, amikor azt állította, hogy a szoftverek működnek.

Leszögezte: nagy részüket egyáltalán nem használják – ilyen a vagyongazdálkodási, a hr-, a tanügyi, az egységes adatbekérő, a beszerzési, valamint a vezetői információs rendszer –, más részüket már helyettesítették is újabb programokkal.

Bár az intézményfenntartó most azt állítja, haladékot kaptak az elindításukra a szervezet átalakítása miatt, Hadházy szerint számos nyoma van annak, hogy egyáltalán nem akarják használni őket. Például az, hogy nem tudnak szerződést vagy más bizonyítékot mutatni arra, hogy tennének a szoftverek módosításáért.

Az LMP társelnöke a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) Magyarországról szóló beszámolójáról szólva közölte: a kormánypártiak azért hajtják végre „a magyar történelem legnagyobb szervezett csalássorozatát”, mert az uniós szervezet jogköre és kapacitása csekély.

Bírálta, hogy Magyarországon szinte az összes vizsgálat problémát tárt fel, míg máshol kevesebb mint a vizsgálatok fele vezetett negatív eredményre. Nálunk ráadásul az összes pénz 4 százalékát érintően vizsgálódtak és állapítottak meg visszásságokat, a problémás pénzfelhasználás uniós átlaga tizedekkora.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.