Fideszes horgász szervezetét népszerűsíti a Rogán-tárca

A füzetet szerkesztő fideszes képviselő olyan képet is választott a kiadványba, amin saját maga is szerepel.

Hutter Marianna
2017. 06. 23. 12:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A füzetet a kék plakátokról jól ismert „Magyarország erősödik” szlogen fémjelzi, és többek közt olyan hiánypótló információkat lehet belőle megtudni, hogy „Magyarország kormánya stratégiai partnerként tekint a horgászokra”, hogy a „vizek a horgászoké” vagy hogy „megvédjük a hazai vizek élővilágát”. Érdekesség, hogy a füzet kiadásáért és szerkesztéséért Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő felelt, aki álszerénynek nem nevezhető módon olyan fényképet is választott a kiadványba, amin ő maga is rajta van fideszes párttársával, Szűcs Lajossal együtt. Egy másik fotón Szűcs pedig többek közt Áder János köztársasági elnökkel látható. 

Szűcs egyébként nem véletlenül szerepel ennyit a kiadvány képein: ő a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) elnöke. Azé a Mohoszé, amit a kormány évek óta kiemelten támogat, még stratégiai partnerséget is kötött vele. Maga a propagandafüzet is leírja, hogy 2016-tól megszűnt a kereskedelmi célú halászat a természetes vizeinken, egyben a Mohosz lett 2030 végéig a legtöbb vízterület halgazdálkodási jogának haszonbérlője.

Sőt, a kormányzati „tájékoztatás” azzal is büszkélkedik, hogy a kormány eddig 368 millió forinttal támogatta a halászati őrök munkáját, amivel szintén a fideszes Szűcs vezette Mohosz járt jól. Ugyanis „ebből az összegből a Mohosz 20 tagszövetségének, 75 horgászegyesületének és a feltételeknek megfelelő 2 speciális jogállású tagjának összesen 447 darab halőrzést támogató eszközt sikerült biztosítani”.

Nem ez az egyetlen pont, ahol a kormányzat a fideszes képviselő szervezetét népszerűsíti közpénzen, a sporteredményeknél is csak a Mohosz versenyzőinek elmúlt évekbeli eredményeit sorolja fel. 

A propagandakiadvány utolsó oldala egyébként arra buzdítja a horgászokat, hogy „maradjanak kapcsolatban” a kormánnyal, és adják meg személyes adataikat – lakcímüktől kezdve telefonos elérhetőségükön át az életkorukig –, hogy a jövőben is megismerhessék „a legfontosabb kormányzati intézkedéseket”. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.