Földre fektette a menekülteket Toroczkai mezőőrsége

Állítása szerint egy ásotthalmi tanyára akartak betörni.

Lőrincz Tamás
2017. 06. 25. 15:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus posztja szerint a menekültek egy ásotthalmi tanyára próbáltak betörni, miután átjutottak a dupla határkerítésen. „Átvágják, de létrát is használnak, és valami oknál fogva nem ért oda időben a határvonalat őrző rendőrség.” Behatoltak, írta, hozzátéve: „nem tudták azonban, hogy a mi mezőőrségünk mindig éber. A képek a velük való találkozást követően készültek. Ma már Szerbiában vannak”.

Az Index korábban több kérdést is feltett a rendőrségnek azzal kapcsolatban, hogy milyen jogaik lehetnek a mezőőröknek. A rendőrség válaszából az derült ki, hogy bizonyos esetekben joguk van bilincseléshez, például ha kábelkötegelőt használnak. A polgárőrök ugyanakkor nem bilincselhetnek, számukra ezt nem engedik meg a jogszabályok. Ők legfeljebb gázsprayt tarthatnak maguknál, és azt csak ellenük irányuló támadás esetén használhatják – írta a lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.