Gyalázkodás és széthúzás a nemzeti összetartozás napján

Hollik: A magyarság szégyenfalán van a helye Gyurcsánynak, Botkának és Vonának. Jobbik: Orbánék vonultak ki a Trianon-emléknapról.

MN
2017. 06. 04. 10:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarság szégyenfalán van a helyük mindazoknak, akik 2010-ben nem álltak ki a magyar nemzet határokon átívelő egysége mellett, nem szavazták meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt, és ezen a szégyenfalon ott van Gyurcsány Ferenc, Botka László és Vona Gábor is. Ezt Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője mondta vasárnap Budapesten, így emlékezve elvben a nemzeti összetartozás napjára. 

A politikus hosszasan sorolta a határon túli magyarokért tett kormányzati intézkedéseket, majd hangsúlyozta: „ahogy 2010 óta, úgy a jövőben is mindent megteszünk a határon túl élő testvéreinkért, ameddig a kormányzati felelősség a Fidesz–KDNP kezében van” – tudósít az MTI. 

A nemzeti összetartozás napján tett kormánypárti nyilatkozatra reagálva a Jobbik rövid közleményt adott ki: „Mai napig nem feledjük, hogy a Soros-ösztöndíjas Orbán Viktor és pártja 1990-ben még látványosan kivonult a Parlament ülésterméből, amikor Trianonra kellett volna emlékezni. Ezt a gyalázatot a Fidesz és a KDNP a héten megismételte, amikor elutasították, hogy 2020 Trianon-emlékév legyen. Vona Gábor volt az egyetlen kormányfőjelölt, aki elzarándokolt a magyar összetartozás legnemesebb eseményére, a csíksomlyói búcsúba, eközben Orbán Viktor inkább a cardiffi BL-döntő díszpáholyát választotta.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.