Gyurcsány elismerte, provokáció is lehet az Orbán-féle bankszámla

A DK elnöke szerint lehet, hogy az oroszok vagy a fideszesek akarták félrevezetni. Vagy Orbán egy bűnöző.

MN
2017. 06. 01. 11:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma már nem zárja ki Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, hogy fideszes vagy orosz provokáció áll azok mögött az információk mögött, amelyek alapján ő Orbán Viktor miniszterelnök állítólagos külföldi bankszámláiról beszélt. Az Atv.hu-nak adott interjúban Gyurcsány elismerte: nem ismeri a személyazonosságát annak a személynek, aki az állítólagos bankszámlakivonatokról tárgyalt, csak sejtik, hogy talán orosz.

„Nem tudjuk, hogy Fidesz-kapcsolat-e, nem tudjuk, hogy a dokumentumok eredetiek-e” – ismerte el Gyurcsány, aki szerint azért kellett mégis a bankszámlákról beszélnie, mert

„ha igaz, amit látok, akkor Magyarország mai miniszterelnöke köztörvényes bűnöző.”

Ha nem igaz, és az egész provokáció – mondta Gyurcsány – akkor „a magyar belpolitikai életben valaki nagyon mocskos játékot játszik, amelyben engem akar fölhasználni”. A legrosszabb, ami történhet, ha tényleg orosz vagy fideszes provokációról van szó, hogy négy hónap múlva kiderül: Gyurcsánynak nem nyilvános kapcsolata van az orosz szolgálatokkal. „Akkor vagyunk igazán nagy bajban” – mondta a DK elnöke.

Két hete Gyurcsány még egészen biztosan állította a Hír TV Egyenesen című műsorában, hogy kétszer találkozott az orosz akcentussal beszélő közvetítővel, és az eladó papírjai megerősítették egy korábbi, orosz politikustól származó információit, melyek szerint Orbán Viktornak van vagy volt egy svájci bankszámlája, amelyen a kormányfő sok százmillió forintot tárol. Később a nemzetbiztonsági bizottság elnökének is beszélt erről, de kérte az információk titkos kezelését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.