Ha a család nem éhezik, a gyermek sem éhezik

Interjút közölt a Hvg.hu Ferge Zsuzsával, amelyben a szociológus kritizálta a kormány szociális intézkedéseit, amelyeket nem talál hatékonynak.

MN
2017. 06. 24. 17:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a gazdaság fellendülése nem lesz tartós, mert az uniós pénzek nem a gazdaság élénkítésére mentek el, a mélyszegénység pedig csak papíron csökkent.

Elmondta, a közmunka a hatalom által a szegények felé gyakorolt kegy, egyben az egyetlen lehetőség a megélhetésre a legszegényebbek számára. Szerinte a kormány a középosztályt támogatja a családi adókedvezményekkel és a csokkal, míg a legszegényebbek éheznek, hiába az ingyenes iskolai élelmezés.

A kormányellenes megmozdulásokhoz nem sok reményt fűz Ferge Zsuzsa. „A magyar civil társadalom tudja, hogy reménytelen a küzdelme, de önmagának és a gyerekeinek tartozik azzal, hogy elmondhassa: legalább megpróbáltuk. Tudja ugyanis, hogy ilyen romboló, minden autonómiát, minden értelmes gondolatot, tudást, művészetet – azaz a jövőt – elpusztító időszak, mint most, a nyílt diktatúrákat kivéve, nem volt Magyarországon. Olyan mértékben szűntek meg a közügyek, és lettek belőlük kizárólag a politikai elit személyes gazdagodását és a hatalom megtartását szolgáló magánügyek, ami példátlan.”

Az interjú teljes terjedelmében itt olvasható el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.