Habony Árpád hitelezőjéhez került a Mandiner

Állítólag semmi nem változik Tombor András belépésével, továbbra is Rajcsányi Gellért a főszerkesztő.

Kovács Áron
2017. 06. 01. 8:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök reggel már a Mandiner Press Kft. neve áll a Mandiner.hu oldalán mint a portál kiadója. Az idén május 15-én bejegyzett cég egyetlen tulajdonosa Tombor András korábbi miniszterelnöki tanácsadó, aki egyebek mellett Habony Árpád hitelezőjeként vált ismertté. Ő a tulajdonosa az egyik legnagyobb hazai reklámértékesítőnek, az Atmedia Kft.-nek, amely egyebek mellett a TV2 és a közmédia reklámidejét is értékesíti.

A Mandinert korábban a Mandiner Kft. adta ki, amelynek tulajdonosai a szerkesztőség tagjai voltak. Főszerkesztőként egyelőre továbbra is Rajcsányi Gellért neve szerepel az impresszumban. 

Gerényi Gábor, a Mandiner Kft. ügyvezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta, a kiadóváltás oka, hogy ő és Balogh Ákos korábbi főszerkesztő más területen kívánnak tovább dolgozni. Bakó Beáta és Bukovics Martin szintén távozik a szerkesztőségből, ők Gerényi Gábor új médiavállalkozásánál folytatják. A cég minden jogot átruházott az új kiadóra, így a munkavállalók is átkerülnek. Gerényi szerint Tombornak vannak fejlesztési tervei, de egyelőre semmi nem változik, továbbra is Rajcsányi a főszerkesztő.

A Mandiner 2009 óta működik ezen a néven, számos előzménye van: először a nyomtatásban megjelenő Utolsó Figyelmeztetés (Ufi), majd a Reakció, amely aztán blogként folytatta. A Mandiner köre „polgári underground” néven határozta meg magát, vagyis alapvetően olyan jobboldali fiatalokról van szó, akik próbáltak új színt vinni a konzervativizmusba. Az utóbbi időben az oldalon számos olyan írás jelent meg, amely élesen elhatárolódott a létező jobboldaltól, a Habony nevével fémjelzett kormányzati propagandától.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.