Hajnalban vitték el a 444 újságíróját

„Mit mosolyogsz, te köcsög?” – förmedt rá Fásy Ádám a bíróságon Szily Lászlóra.

MN
2017. 06. 13. 19:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem jelent meg a bíróságon a 444 újságírója, Szily László, ezért hajnalban vezettette elő a rendőrség – derült ki az érintett beszámolójából. Először ráadásul azt sem mondták el neki, miről van szó, és csak később, már a Markó utcai bíróságon tudta meg, hogy Fásy Ádám lányának feljelentése miatt állították elő szerdán hajnali négykor.

Szilyt először a II. kerületi rendőrségre szállították, ahol elvették mindenét, köztük az övét és a cipőjét is. Előbb bezárták egy cellába, majd megbilincselték, és a tárgyalásra vitték. Már a 444 ügyvédjének érkezésekor derült ki számára: Fásy Zsüliett tett büntetőfeljelentést, amiért Szily még a Cinken beszámolt Pomper Tibor videójáról. Az exfocista ezen durva hangnemben reagált arra, hogy Fásy Ádám lánya elrappelte Majka számát, a Belehalokot. A tárgyaláson megjelenő Fásy Ádám és lánya nem akarták elhinni, hogy Szily valójában ironizált, nem pedig Pomperrel értett egyet.

Itt aztán hiába hajlottak volna Szilyék a bocsánatkérésre, Fásy Zsüliett ebbe nem ment bele, mondván, már két év eltelt a történtek óta.

A bíró azért tovább próbálkozott, szünetet rendelve el, időt adva a békülésre. Erre azonban nem került sor, Fásy Ádám pedig úgy reagált Szily bátorító mosolyára:

Mit mosolyogsz, te köcsög?

Ezek után már nem vitatták meg, Szily mit mosolyog, inkább visszatértek a terembe, ahol a bírónő megrovásban részesítette az újságírót. Szilyék úgy látták, nem tényállításokat, hanem durva értékítéleteket mutattak be, ezért fellebbeztek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.