Hazugságvizsgálóval nyomoznak a meghekkelt Orbán-interjú miatt

Eközben kiderült, hogy ősszel a PLT beolvadhat a Mediaworksbe.

MN
2017. 06. 22. 5:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két szálon is érdekes fejlemények történtek a Pannon Lapok Társaságánál (PLT), melyet még tavaly vásárolt meg az azóta Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került és a Népszabadságot ősszel bezáró Mediaworks – írja a 24.hu.

A portál szerint nemrég a PLT ügyvezetője, Kázmér Judit megosztotta a dolgozókkal, hogy az elképzelések szerint valamikor az ősszel a társaság beolvadhat a Mediaworksbe. A kötelék szorosabbra fűzésével pedig információik szerint kidobhatják a PLT-nél most használt, HUP nevű integrált rendszert. A cikkírásra, -szerkesztésre, honoráriumok kiszámítására és rögzítésére, hirdetések rögzítésére is használt rendszerben ugyanis lehetnek biztonsági rések, és – mint az Orbán Viktorral készített interjú meghekkelése és utóélete mutatja – nem nyújt védelmet az ellen, hogy belenyúljanak az anyagokba. A portál forrásainak elmondása szerint ez az integrált rendszer évente forintban mérve tízmilliós nagyságrendű összegbe kerülhetett a PLT-nek, lecserélésével pedig a négy megyei és egy városi napilap újságkészítési értelemben is integrálódhat a Mediaworksbe.

A 24.hu a meghekkelt interjúval kapcsolatban azt írja, hazugságvizsgálót is bevetettek a tetteseket kereső rendőrök. Információik szerint június elején néhány, Fejér Megyei Hírlaphoz kötődő dolgozót vetettek hazugságvizsgálat alá azok után, hogy néhány héttel korábban a rendőrség már meggyanúsított valakit a hekkelési ügyben.

Mint korábban beszámoltunk róla, a Fejér Megyei Hírlapban megjelent Orbán-interjúba olyan mondatok kerültek, amelyeket a miniszterelnök valójában nem is mondott. A meghamisított interjúban az volt olvasható például az ápolónők fizetése kapcsán, hogy „a kórházi hullák száma is emelkedik”, manipuláció volt az is, hogy a miniszterelnök azt kívánta volna, „minél többen találjanak vissza a karácsony pogány értelméhez”. Az ügy következményeként több embert is kirúgtak a lapcsaládtól.

A 24.hu szerint a megpiszkált interjú még legalább kétszer eljutott az előfizetőkhöz: februárban és áprilisban is a miniszterelnök szájába adott mondatokkal megtűzdelt szöveget küldték ki a Fejér Megyei Hírlap digitális száma előfizetőinek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.