Hegedűs Zsuzsa: Az én ötletem volt a közmunka és a minimálbér-emelés is

Orbán Viktor főtanácsadója Lázár Jánost bírálta. Szerinte sikerült felszámolni a magyar gyermekéhezést.

MN
2017. 06. 15. 6:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kerüli a médianyilvánosságot, de ettől állítása szerint még felveszi a telefont Hegedűs Zsuzsa – már ha megkeresik: a miniszterelnöki főtanácsadót a Heti Válasz szólaltatta meg, az interjúból pedig kiderül, hogy Hegedűs abszolút megérdemeltnek tartja milliós fizetését, és úgy látja, hogy számos, hozzá köthető ötlettel sikerült megállítani a szegényebb rétegek társadalmi leszakadását.

A Minden gyerek lakjon jól! kezdeményezésen túl 2014-ben például ő vetette fel a közmunkaprogramot, ő tanácsolta a minimálbér emelését és a kötelező óvodai korhatár leszállítását is három évre – utóbbival szerinte intézményes keretek között tudták kezelni a rászoruló gyerekek étkeztetését.

A főtanácsadó szerint ma már lényegében nincs gyermekéhezés Magyarországon, és ha a relatív gyerekszegénység nőtt is az Eurostat szerint, az azért van, mert Nyugatra szabott kritériumokkal mérnek minket.

A lap kérdésére azt is megmagyarázta, miért nem sikerült elintéznie a rászoruló bölcsődések ingyenes étkezését – szerinte a pályázatokat rekordsebességgel kiírták, csak éppen a Lázár János vezette Miniszterelnökségen elakadt a végrehajtás. Akárcsak a leghátrányosabb helyzetű járások számára kitalált „fapados uszodák” program esetében, ami szintén a minisztérium késlekedése miatt nem valósul meg négy éve – fejtegette a kormányközeli szociológus.

A teljes interjút a Heti Válasz legfrissebb, június 14-ei számában olvashatják el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.