Heves zivatar és jégeső csaphat le az országra

Ugyanakkor a hőség miatt is másodfokú riasztásokat adtak ki.

MN
2017. 06. 23. 5:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ország egész területére másodfokú riasztásokat adtak ki zivatarveszély miatt péntekre, felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

Már a kora reggeli óráktól lehet számítani zivatarokra, ezekhez viharos szél és jégeső is társulhat.

 

Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében széllökés veszélye miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Eközben az ország nagy részén várhatóan 25-26 fok körül alakul a napi középhőmérséklet, északnyugaton már a 27 fokot is több helyen elérheti. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között valószínű, késő estére 21, 28 fok közé hűl le a levegő. A hőség miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében másodfokú, míg Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.