Hőségriadó: hűtött védőital és több pihenőidő jár a munkavállalóknak

Az NGM figyelmeztette a munkaadókat, hogy mit kell tenniük a tartósan meleg időben.

MN
2017. 06. 22. 4:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A munkát úgy kell megszervezni, hogy a dolgozók felváltva, rövid ideig tartózkodjanak a tűző napon, illetve a kritikus napszakban, 11 és 15 óra között lehetőség szerint hűvösebb, árnyékos munkahelyen dolgozzanak – írja az MTI a tárca közleményére hivatkozva.

Azt tanácsolják, hogy a dolgozók lehetőleg könnyű, világos színű és lazán viselhető ruhában végezzék feladataikat, igyanak sok vizet még akkor is, ha nem szomjasak, és kerüljék a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú italok fogyasztását.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a zárt munkahelyeken a légtechnikai berendezéseket, klímaberendezéseket a megszokottnál gyakrabban kell hatékonyságilag ellenőrizni, tisztítani, fertőtleníteni.

A munkavédelmi hatóság fokozott figyelmet fordít a munkavédelmi ellenőrzéseken a hőségriasztások idején a fokozottabb megterhelésnek kitett munkavállalók egészségének és biztonságának védelmére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.