Így rövidítenék a nyári szünetet

Tömeges, országos táboroztatási programot indítanának.

MN
2017. 06. 16. 12:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha el tudnak indítani egy tömeges, országos táboroztatási programot, azzal kiegészülhet a tanév – mondta Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár az Eduline összefoglalója szerint az Inforádiónak.

Maruzsa felidézte: mindig előkerül a nyári szünet rövidítésével kapcsolatos javaslat, mivel a szülők nehezen tudják megoldani a gyerekek felügyeletét ebben az időszakban, ám ez nagyon érzékeny kérdés, amelyről mindenkinek megvan a véleménye. A helyettes államtitkár szerint „a pedagógusok ritkán lelkesek, ha előkerül az ötlet, hogy két héttel tovább tartson a tanév”, ugyanakkor a különböző kimutatások szerint a tanítási napok száma Magyarországon kifejezetten alacsony: száznyolcvan nap, más OECD-országokban jó néhány nappal többet járnak iskolába a diákok. Ugyanakkor azt is hozzátette, „olyan illúzióm nincs, hogy matematikát lehet tanítani mondjuk június 28-án”.

A politikus azt mondta, kompromisszumos megoldás körvonalazódik: ha a kormány tömeges táboroztatási lehetőségeket, játékos nyári foglalkozásokat tud kínálni a diákoknak, „nem drágán, nem magánszervezésben, nem feltétlenül bentlakásos módon”, akkor ezzel kiegészülhet a tanév, bár „hogy ez a tanév részeként folyna-e, az csak technikai kérdés”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.