Iránytű: Csak a fideszesek értenek egyet a plakáttörvénnyel

A kormánypártok támogatóinak 55 százaléka ért egyet az ötlettel, de 35 százalék ellenzi a korlátozást.

MN
2017. 06. 20. 18:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik sok vitát kiváltott „Ti dolgoztok, ők lopnak” plakátkampánya sikeresnek ítélhető, legalábbis abból a szempontból, hogy május közepén, az ellenzéki párthoz közel álló Iránytű Intézet felmérése szerint már 74 százalékos volt az ismertségük. Az intézet szerint tehát nem véletlen, hogy a kormánypártok igyekeznek akadályokat gördíteni a jövőben kikerülő plakátok elé. 

A plakáttörvénynek nevezett, pénteken másodszor is a parlament rendkívüli ülése elé kerülő javaslat célja, hogy megnehezítse vagy ellehetetlenítse az ellenzéki plakátkampányokat, viszont az Iránytű friss felmérése szerint a megkérdezettek 54 százaléka nem ért egyet az ötlettel.

Az intézkedést támogatók egyedül a Fidesz-KDNP táborán belül vannak többségben (55 százalék), de figyelemre méltó, hogy körükben is 35 százalékos az ellenzők aránya.  Az ellenzéki pártok szavazói közül a legelutasítóbbak a plakátokat szintén gyakran alkalmazók: a Kétfarkú Kutya Párt hívei. Őket a jobbikosok, a Momentum, illetve a DK támogatói követik. Az MSZP-tábor 76 százaléka ellenzi a lépést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.