Itt a nyár: 30 fokos hőség és záporok várhatók

Folyamatosan melegszik az idő, a hétvégén helyenként már 33 fok is lehet.

MN
2017. 06. 01. 5:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint csütörtökön napközben az ország északkeleti harmadán alapvetően napos idő ígérkezik kevés gomoly- és fátyolfelhővel, másutt viszont gyakrabban zavarják felhők a napsütést. A Dunántúl délnyugati felén és a Dél-Alföldön elszórtan, másutt legfeljebb elvétve lehet zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél a nappali órákban a főváros térségében megerősödhet. A hőmérséklet délután 25 és 30 Celsius-fok között várható. Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken az ország északkeleti harmadán nagyrészt derült idő várható, délután lehet kevés fátyolfelhő. Másutt gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, főként a Dunántúlon és az Alföld délnyugati részén alakulhat ki zápor, zivatar. A szél csak zivatarban erősödik meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között várható.

Szombaton napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, a Dunántúlon és a Dél-Alföldön lehet zápor, zivatar. A változó irányú szél csak zivatarban erősödik meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között várható.

Vasárnap általában napos idő valószínű megnövekvő gomolyfelhőkkel.Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A déli szél megélénkül, északnyugaton meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között valószínű.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.