Jobbik: A bérunió segítene a kivándorlás megakadályozásában

Az ellenzéki párt biztosítaná a külföldön élő magyaroknak a levélben szavazás lehetőségét.

MN
2017. 06. 09. 9:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik szerint a bérunió, a bérlakásépítési program és a kiterjesztett lombikprogram is segítene a kivándorlás megakadályozásában és a magyar demográfiai adatok javításában. Az ellenzéki párt biztosítaná a levélben való szavazást is a külföldre kivándorolt magyaroknak.

Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője az MTI tudósítása szerint pénteki sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, mintegy ötszázezer magyar állampolgár dolgozik külföldön. Az elmúlt napokban egy újabb „dermesztő” statisztika látott napvilágot, miszerint további 370 ezer potenciális kivándorlóval kell számolni.

Az ellenzéki politikus szerint rövid és hosszú távú intézkedésekre is szükség van az elvándorlás megakadályozására. Mint mondta, szükséges, hogy a kivándoroltak érezzék: a nemzet részei. Ezért a Jobbik biztosítaná számukra a levélben szavazás lehetőségét.

Dúró Dóra úgy vélte, a megélhetési problémákra hosszabb távon megoldást jelenthet a bérunió, mert a kivándorlás egyik oka a magyar és a nyugati bérek közötti különbség.

A bérlakásépítési program pedig a Jobbik országgyűlési képviselője szerint a második gyerek megszületését segítené, mert a fiatal párok nyolcvan százaléka azért nem vállal még egy gyereket, mert lakhatási körülményei nem megfelelőek. A Jobbik már évekkel ezelőtt javasolta a lombikprogram kiterjesztését, és örülnek, hogy a kormány ezt elfogadta.

A Hvg.hu információi szerint a kormány döntése alapján duplájára – 6 ezerről 12 ezerre – emelik az államilag támogatott lombikkezelések volumenkorlátját, illetve emelkedik a programban részt vevők gyógyszertámogatása is.

Arra a felvetésre, hogy a Magyar Idők szerint nyomozást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a lapunkkal azonos tulajdonosi körhöz tartozó Publimont Kft. és a Mahir Cityposter Kft. ellen, mert a gyanú szerint kevesebb plakáthelyet vallottak be annál, mint amennyit a Jobbik rendelkezésére bocsátottak, Dúró Dóra azt mondta, a kormány részéről nem ez az első eset, hogy a hatóságokat politikai ellenfelei ellen használja. Egyértelműen politikai szándék van amögött, ha ilyenre használják az adóhatóságot – tette hozzá, hangsúlyozva, állnak a vizsgálat elé, a Jobbik semmilyen törvénytelenséget nem követett el. Korábban megírtuk a 444.hu alapján, hogy Kovács István, a Mahir Cityposter Kft. vezetője semmilyen nyomozásról nem tud.

Egy másik kérdésre Dúró Dóra jelezte azt is, nem támogatják a parlament előtt lévő plakáttörvényt, az korlátozza a piacot és alaptörvény-ellenes, nem oldja meg a valódi problémát, hogy a kormány négy éve szinte folyamatos plakátkampányt folytat. Kitért arra is, hogy a törvényjavaslat elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának támogatása szükséges, és ha valamelyik ellenzéki képviselő nem megy el szavazni, akkor az azt jelenti, támogatja a jogszabályt.

Dúró Dóra cáfolta, hogy a Jobbik Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök-jelölt 2002-es jelszavaival – létbiztonság, jogbiztonság, közbiztonság – kampányolna. A „2018-as Jobbik-kormány” alapvetéseiről szóló nyilatkozatban nem szerepel ez a hármas jelszó, ezt Apáti István szóvivő csak a csütörtöki sajtótájékoztatóján mondta – magyarázta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.