Kamufelújtás a Jahn Ferenc kórházban?

Csak azután jelentek meg festők a bezárt belgyógyászati osztályon, hogy a politikusok felújítást emlegettek.

Bodacz Péter
2017. 06. 23. 18:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Munkások jelentek meg a dél-pesti Jahn Ferenc Kórház és Rendelőintézet lezárt 3-as számú belgyógyászati osztályán – számolt be a Hvg.hu. Hogy pontosan milyen felújítás zajlik, nem tudni, ám a szemtanúk szerint nem tűnnek igazán komolynak a munkálatok: bár az ágyak látványosan ki vannak pakolva a folyosóra, mindössze egy-két munkást láttak jönni-menni. Volt olyan nővér, aki nem is tudott arról, hogy bármi is történik az elhagyatott osztályon.

A Hír TV kedden számolt be az osztály bezárásáról, ám akkor még szó sem volt felújításokról. (A csatorna riportjában is csak a bezárásra utaló kiírás látszik.) Ezzel szemben másnap a kórház közleményében azt állította, hogy szó sincs tömeges felmondásokról, csupán a tervezett karbantartások és felújítások miatt szünetel egyes kórtermek használata. A közlemény alatt több fotó is látható arról, hogy két munkás dolgozik az osztályon, feltűnő ugyanakkor, hogy sem a padló, sem pedig a bútorok nincsenek az ilyenkor szokásos módon letakarva.

Szintén felújítást emlegetett a maga sajátos stílusában Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is Facebook-oldalán. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár pedig a felújítás időzítését azzal indokolta, hogy nyáron csökken a betegforgalom, hiszen „a betegek egy része nyaralni van”.

A Hvg.hu szerint a felújítás feliratú tábla csak a Hír TV riportja után került ki az osztály bejáratára, és a botrány kirobbanása után napokig senkit sem láttak az osztályon: se beteget, se munkásokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.