Kétmilliárdot ad a kormány a nagyváradi püspöki palota felújítására

A támogatást a Bethlen Gábor Alapon keresztül folyósítják majd.

MTI
2017. 06. 25. 18:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támogatást a Bethlen Gábor Alapon keresztül folyósítják majd.

A tárcavezető az ötödik alkalommal megrendezett nagyváradi Szent László-napok zárása alkalmából mondott beszédében kifejtette, hogy Nagyváradon Szent László személye jelenti az alfát, a kiindulópontot.

Balog Zoltán felidézte azt a magyar király halálához kötődő legendát, amely szerint Szent László holttestét a nagy meleg miatt a katonák nem akarták Váradra elvinni, Fehérváron akarták eltemetni. Ám egy éjjel az uralkodó holttestét szállító szekér – a legendárium szerint lovak és hajtók nélkül – elhagyta Fehérvárt, és hazatért Nagyváradra.

A miniszter a teli várudvaron kijelentette, a magyaroknak is így kell megtalálniuk az utat egymás felé.

A tízezreket megmozgató kulturális fesztivál fő szervezője, Zatykó Gyula elmondta: jövőre is megtartják a Szent László-napokat.

A beszédek után – Nagyváradon először – az Omega együttes adott koncertet.

2017-et a magyar király trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából nyilvánították Szent László-emlékévvé.

Zatykó Gyula fő szervező szerint a Nagyváradon június 19–25. között ötödik éve megrendezett programsorozat minőségi kultúrát és szórakozást kínál, hidat teremt a nagyváradi románok és magyarok, a Nagyváradon és a környéken élők, valamint Nagyvárad és a határ mentén élő magyarországiak között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.