Kordonnal készülhetnek a Pride-ra – Nem a felvonulók kérték

A BRFK a melegfelvonulást a „szükséges erőkkel és az azt biztosító eszközökkel” biztosítja.

MN
2017. 06. 27. 14:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a Budapest Pride szervezői kérték a rendezvény biztosítását végző Budapesti Rendőr-főkapitányságot, hogy a július 8-ra szervezett felvonulásukon ne legyenek kordonok, munkatársunk az alábbi kérdésekkel kereste a rendőrséget:

A BRFK azonban csak szűkszavúan reagált, miszerint a rendezvény biztosítását „a feladatellátáshoz szükséges erőkkel és az azt biztosító eszközökkel hajtja végre”. Ez alapján fennmaradt a lehetősége, hogy a kérés ellenére is felállítja a kordonokat a rendőrség, még úgy is, hogy válaszukban jelezték, hogy „egyéb demonstrációt a Budapesti Rendőr-főkapitányság felé válaszunkig nem jelentettek be”, tehát ellentüntetést sem, ami megzavarhatná a felvonulást.

Karlik Cintia, a rendezvény szóvivője a 24.hu-nak hétfőn azt mondta, hogy mindenképp szabad vonulást szeretnének, egy lehetséges kordonbontásra utalva idézte Orbán Viktor 2007-es kordonbontós nyilatkozatát, miszerint „vártunk, türelmesek voltunk, de mindennek van határa”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.