Kósa: Gratulálok a magyar baloldalnak, amiért terroristát védenek

Ahmed H. miatt forrtak az indulatok az ATV stúdiójában.

MN
2017. 06. 16. 8:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Gratulálok a magyar baloldalnak, hogy egy terroristát véd, amikor Európában több százan meghaltak a terrorizmus miatt” – mondta Kósa Lajos az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, arra reagálva, hogy újratárgyalják Ahmed H. ügyét.

A férfit tavaly novemberben terrorcselekmény miatt első fokon tíz év fegyházra ítéltek, amiért a vád szerint szervezője volt a röszkei határátkelőnél 2015. szeptember 16-i zavargásnak. Csütörtökön azonban hatályon kívül helyezte a Szegedi Ítélőtábla az elsőfokú ítéletet, ez alapján Ahmed H.-t nem lehet terroristának nevezni.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a tényeket mindenki láthatta a saját szemével. Mint mondta, a férfi tíz éve Cipruson él, van útlevele, amely feljogosítja, hogy belépjen az unió területére, emellett van lakása, vállalkozása és több autója is. Kósa szerint ha Ahmed H. valóban segíteni akart volna a családján, magához hívta volna őket élni, nem pedig illegális határátlépést szervezett volna nekik.

Ugyanakkor a rendőrök vallomásai ellentmondásosak Ahmed H. röszkei szerepével kapcsolatban, egyesek szerint ugyanis a férfi nem követett el erőszakos bűncselekményt. Ezzel szemben a Fidesz politikusa úgy vélekedett, a határon történő erőszakos átlépésre való buzdítás a minősítés szerint terrorizmus. Kósa hozzátette: szimbolikus, hogy Ahmed H. ügyvédje Bárándy Péter volt szocialista igazságügyi miniszter.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.