Lázár János begurult a lakossági fórumon

Egy nő a kancelláriaminiszter korábbi kijelentését kérte számon. Lázár János a hódmezővásárhelyi városi közgyűlésen 2011-ben azt mondta: nem tartja sokra a szegényeket.

MN
2017. 06. 11. 7:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kizökkentették nyugalmából Lázár János kancelláriaminisztert egy csanádpalotai lakossági fórumon – számolt be az esetről a Hír TV. A településen, ahol ma időközi polgármester-választás lesz, egy nő a kancelláriaminiszter hat évvel ezelőtti kijelentését kérte számon. Lázár a hódmezővásárhelyi városi közgyűlésen 2011-ben azt mondta: nem tartja sokra a szegényeket és nem hisz abban, hogy valaki önhibáján kívül is bajba kerül. A miniszter hazugnak nevezte a nőt, aki azt is jelezte hogy vasárnap nem a fideszes jelöltet, hanem a független Debreczeni Istvánt fogja támogatni. Lázár János róla is elmondta a véleményét. (A videó ide kattintva látható).

„Ebben a közösségben fordult az elő 2014-ben, hogy itt a szegedi büntetőbíróság szerint egy csanádpalotai illetékességű és makói illetékességű ember az én összes választási plakátomat letépte és összefirkálta, ezért a bíróság őt elítélte. Én ennek ellenére nem sértődtem meg és nem haragudtam meg, mert a politikában a véleménynyilvánítás szabad” – mondta idegesen az amúgy mindig nyugodt miniszter, majd azt is hozzátette, ő még senkinek a plakátját, szórólapját nem minősítette, és nem foglalkozott ezzel. „Egyébként a bíróságon először összeszarta magát, mert azt vallotta, hogy pillanatnyi elmezavarnak a hatására verte szét. Hadd fejezzem be a mondandómat... Hadd fejezzem be. Először azt vallotta a bíróságon az illető, hogy pillanatnyi elmezavar miatt következett ez be, aztán megjött a bátorság, mert azt mondta, hogy politikai véleménynyilvánítás miatt” – emlékezett vissza Lázár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.