Lázár: Soros szervezetei működnek maffiaszerűen

Abban Lázár János is egyetért, hogy meg kell reformálni az EU-t, de nem Amerikából irányítva.

MN
2017. 06. 01. 12:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 1,7 millió ember töltötte ki a kormány legújabb nemzeti konzultációs kérdőívét – jelentette be csütörtökön Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Szerinte ez azt jelenti, hogy ezek az emberek kiállnak a kerítés, a jogi határzár, az alacsony energiaárak mellett, illetve amellett, hogy a magyar parlament mondja meg, mennyi legyen az adó, a szociális segély, a munkahelyi támogatás, valamint az áram és a gáz ára.

Lázár reagált Soros György csütörtökön megjelent cikkére, amelyben egyebek mellett maffiaállamnak nevezte Orbán Viktor rendszerét. A miniszter ezt visszautasította, szerinte Soros szervezetei nem felelnek meg a transzparencia követelményeinek, vagyis Soros működik maffiaszerűen. Abban Lázár is egyetért, hogy meg kell reformálni az EU-t, de szerinte ezt nem Amerikából irányítva kell megtenni.

Felmerült az a német javaslat is, amely szerint a jogállamisági követelményének betartásához kötnék a hozzáférést a felzárkóztatást szolgáló alapokhoz az EU következő költségvetésében. Lázár szerint Németország az egyik legnagyobb haszonélvezője ezeknek a forrásoknak és ők követték el a legnagyobb alapjogi sérelmet azzal, hogy 2015-ben menedékkérők millióit engedték be a területükre, megszegve az európai határellenőrzési szabályokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.