Lejárt jogsival indult volna útnak a diákokat szállító busz sofőrje

A szülők a gumiabroncs állapotát kifogásolták. Rendőrt hívtak. Végül nem indultak útnak.

MN
2017. 06. 12. 12:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem engedték elindulni a XVII. kerületben az iskolai kirándulásra leszervezett buszt a szülők, mert nem találták megfelelőnek a gumiabroncsait. A busz az Újlak utcai általános iskola legjobbjait vitte volna ausztriai kirándulásra, de a szülők balesettől tartva értesítették a rendőrséget – írja a Hvg.hu az egyik névtelenséget kérő szülőre hivatkozva.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy a busz műszakilag rendben van, viszont a sofőrnek lejárt a jogosítványa, ezért a kirándulás meghiúsult.

Varjuné Fekete Ildikó, a Klebelsberg Központ kelet-pesti tankerületi igazgatója a portálnak elmondta, hogy a vezető sofőr kénytelen volt az iskola mellett hagyni a buszt, a szülőknek jelezte, hogy a cége nem tud helyette mást biztosítani. A gyerekeket ezért beterelték az iskolába, a felügyeletüket megoldották, a történtekről értesítették az utat szervező nemzetiségi önkormányzat vezetőjét is.

Tekintve a tizenhét halálos áldozatot követelő veronai buszbalesetet, még szerencse, hogy a szülők résen voltak. A Hvg.hu forrásai szerint összességében jobb, hogy a szülők ennyire odafigyelnek, és mindenki felelősen jár el, a gyerekek nyilván csalódottak, viszont a kirándulást bizonyára megtartják egy másik időpontban.

Néhány hete a fóti iskolásokkal történt hasonló eset: a diákok Visegrádra indultak volna, de a szülőknek feltűnt a jármű tükörsimára kopott abroncsa. A szülők ezért nem engedték útjára a buszt. Az érintett cég azt állította, hogy csak a szülők nagyították fel dolgot, és a média rögvest felkapta, pedig szerintük a hat gumiból csak az egyik volt elkopva.

Áprilisban pedig a határnál tartóztattak fel egy iskolásokat szállító fékhibás autóbuszt. A járművet ellenőrző osztrák határőröknek tűnt fel, hogy a Londonba tartó busszal problémák vannak. Az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanújával nyomozást rendeltek el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.