Lőtereket akar az iskolákba a KLIK

Levelet küldött az intézményeknek a Klebelsberg Központ.

MN
2017. 06. 13. 19:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Levelet küldött a napokban a Klebelsberg Központ az iskoláknak azzal kapcsolatban, kialakítható-e lőtér az intézményben vagy az udvarán – hangzott el az RTL Híradóban. Azt írták, hogy ehhez hat méterszer tizenöt méteres elkeríthető területre lenne szükség, amely ellátható minden lőtávolságból biztos fedezékkel.

A lehetőségek felméréséről már márciusban beszélt a tárca helyettes államtitkára: Maruzsa Zoltán azt mondta, meg kell vizsgálni, hogyan lehet megteremteni a feltételeket, az intézményen belül vagy az intézményen kívül.

Szakértő felügyelete nélkül egyébként nem lehet használni egy ilyen pályát, és a fegyvereket is páncélszekrényben, elzárva kell tartani.

Az oktatási államtitkárság közleményben azt írta, ez csak választható szakkör lenne.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.