Magyar Idők: Nyomoz a NAV a Mahir és a Publimont plakátcégek ellen

A kormánypárti lap költségvetési csalásról tud, a cégvezető általános, egyeztetett adóellenőrzésről.

MN
2017. 06. 08. 17:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a lapunkkal azonos tulajdonosi körhöz tartozó Publimont Kft. és Mahir Cityposter Kft. plakátcégek ellen – harangozta be a Magyar Idők a pénteken megjelenő cikkét.

A lap szerint a nyomozás közérdekű bejelentés alapján indult és összefüggésben áll a Jobbik által a cégek felületein folytatott plakátkampánnyal. A kormánypárti lap rövid beharangozójában az áll: a két cég állítólag kevesebb plakáthelyet vallott be annál, mint amennyire kikerültek a Jobbik hirdetései.

„Ha a Magyar Időknek esetleg az el nem indult nyomozás határozata is megvan, átküldhetnék” – mondta 444-nek Kovács István, a Mahir Cityposter Kft. vezetője, aki semmilyen nyomozásról nem tud. A NAV csütörtökön jelezte, hogy általános ellenőrzést folytat majd le a cégnél, amiről a jövő hét második felében fognak egyeztetni. A feljelentésekről valóban tudnak a Mahirnál a jobbikos hirdetések ügyében, de azokat mind a cég tette plakátrongálások miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.