Magyar püspökök álltak a menekültek mellé

Beer Miklós katolikus és Fabiny Tamás evangélikus püspök közösen kérte a menekültek támogatását.

MN
2017. 06. 20. 9:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Minden nap emberek ezreit űzik el az otthonukból a háborúk. Olyan embereket, mint ön. Olyan embereket, mint én” – a Menekültek Világnapjára Beer Miklós váci római katolikus megyés püspök és Fabiny Tamás evangélikus püspök közös videoüzenetben biztosították támogatásukról a menekülteket, és kértek másokat is, hogy tegyenek hasonlóképpen.

A két egyházi elöljáró hangsúlyozta, ezek az emberek az erőszak elöl menekülnek és mindenüket hátrahagyják, mindenüket, kivéve az álmaikat és a reményt, hogy egy békésebb jövőt találnak.

„Hisszük, hogy minden menekült megérdemli, hogy biztonságban éljen. Mi a menekülteket támogatjuk” – tették hozzá a videoüzenetben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.