Már jövő héten újra nekifutna a Fidesz a plakáttörvénynek

Rendkívüli ülést tarthat pénteken az Országgyűlés.

MN
2017. 06. 17. 6:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövő pénteken rendkívüli ülést tarthat az Országgyűlés a plakáttörvény miatt – írja a Magyar Idők

Mint ismeretes, csütörtökön megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a plakáttörvényt Áder János köztársasági elnök. A döntés érdekessége, hogy a visszaküldött törvény töredékes, hiszen a kétharmados többséget igénylő részeit a parlament nem fogadta el. Ennek ellenére az egyszerű többséget igénylő részeit a kormánypárti többség megszavazta, majd a törvényt Kövér László házelnök megküldte az államfőnek. 

A visszaküldő levél szerint a köztársasági elnök megállapította: az elfogadott törvény nem felel meg annak a követelménynek, hogy a jogszabály egyértelműen értelmezhető legyen, a töredékes szöveg „ellentmondásos, értelmezhetetlen és végrehajthatatlan rendelkezéseket tartalmaz”.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője az M1-en pénteken közölte: felhatalmazást kapott a Fidesztől, hogy kezdeményezze a rendkívüli ülés összehívását az úgynevezett plakáttörvénnyel kapcsolatban. Hozzátette, ennek az a célja, hogy ezt a törvényt „valamilyen módon lezárjuk”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.