Matolcsy György nem akarja, hogy bármiben is gátolja fiát a családneve

A jegybankelnök fia nem tervez személycseréket az Origónál.

MN
2017. 06. 29. 6:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Alig több mint másfél éve vásároltuk meg a Balaton Bútor Kft.-t. Nullszaldós céget vettünk meg, és azóta százhúsz dolgozóval nagy exportsikerekkel működik a több mint százéves üzem. Színre lépésemet követően próbáltunk odafigyelni arra, hogy ne induljunk olyan közbeszerzésen, amely miatt támadható a Matolcsy név” – mondta a Magyar Időknek adott interjújában Matolcsy Ádám, a jegybankelnök fia. Mint szerdán mi is megírtuk, a Matolcsy Ádám vezette Magyar Stratégiai Zrt. vette meg a korábbi New Wave Media- és Origo Media-portfólió egyesítéséből tavasszal létrejött New Wave Media Group Zrt.-t.

Azzal a felvetéssel kapcsolatban, hogy a bútorgyárhoz is kapott hitelt a Növekedési Hitel Banktól, és biztosan most is élt a lehetőséggel, hiszen a pénzintézet tulajdonosa, Szemerey Tamás a rokona, elmondta: nem vesz fel hitelt a Növekedési Hitel Banktól, „nem is lehetne, hiszen a vállalatcsoport a jelenlegi hitelei miatt akvizíciós hitelt már nem is tudna felvenni”. Ugyanakkor hozzátette, hogy a New Wave Media Group Zrt.-nek több hitele is van, amelynek egy része növekedési bankos hitel, így azokat ő fizeti tovább.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy kért-e tanácsot Matolcsy Györgytől, Matolcsy Ádám közölte: a tranzakcióval kapcsolatban nem kért tőle tanácsot, de megkérdezte, hogy politikailag mekkora kárt okozhat neki a negatív médiavisszhang. „Ő rám bízta a döntést, ne érezzem úgy, hogy a családnevem bármiben gátol” – fogalmazott.

Kitért arra is, hogy régóta érdekli a média világa. „A tizenhárom brandből álló csoportra nemcsak médiacégként tekintek, hanem technológiai vállalkozásként is. Amit azon a médiacímlapon látnak az emberek, ahová az újságírók a tartalmat gyártják, az a jéghegy csúcsa. Amögött egy rendkívül komplex it-rendszer épül, sok beszállítóval. Domináns a céghálóban a Freemail ímélszolgáltató rendszer és a Videa videómegosztó oldal is. Technológiapiaci területen a társaságban hatalmas potenciál van” – jelentette ki.

Hozzátette, hogy „az ellenzéki médiumok beállították az Origót úgynevezett propagandaportálnak, amit én egyszerűen a konkurensek lejáratási kísérletének tartok”. Úgy véli, az alapító-tulajdonos idején olyannyira kimért hangvételű volt az oldal, amihez képest bármiféle elmozdulás heves reakciókat váltott volna ki, és váltott is ki.

„Az oldalnak az utóbbi időben kezdett kialakulni egy határozott arcéle, amely elkötelezett olvasótábort hozott magával, és én ezt szeretném továbbépíteni. Konzervatív, polgári hangvételű lap működtetését tervezem” – fogalmazott, és azt mondta, nem tartja kizártnak, hogy a cégcsoporton belül baloldaliak megszólítására is létrehoznak egy márkát.

Matolcsy Ádámot a Vs.huról is kérdezték, azonban kijelentette, az egyes lapok jövőbeli sorsával kapcsolatban egyelőre nem szeretne nyilatkozni, mivel ezek alaposabb megfontolást igénylő kérdések.

„Nem tervezek személycseréket, a cégnél dolgozó kollégákról eddig szinte csak pozitív visszajelzéseket kaptam. Persze azt is látni kell, hogy több mint háromszáz munkavállalóval állunk kapcsolatban, az Origónál hatvan újságíró és több fotóriporter dolgozik, legalább negyven informatikus fáradozik a fejlesztéseken és az üzemeltetésen. Nem kevés időbe telik majd, míg mindannyiukkal találkozom, de az elkövetkező heteket az ismerkedés jegyében szeretném eltölteni” – fogalmazott Matolcsy Ádám.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.