Meglepő átrendeződések a Fidesz–KDNP-ben a választások előtt

Van, aki a botrányai miatt nem, míg más annak ellenére is lehet parlamenti képviselőjelölt.

MN
2017. 06. 29. 7:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van, aki a botrányai miatt nem, míg más annak ellenére is lehet parlamenti képviselőjelölt a Fideszben. Utánajárt a személyi átrendeződéseknek a Heti Válasz.

Korábban a Magyar Idők beszámolt arról, hogy már nem a büntetőeljárás alá vont Mengyi Roland áll Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os körzetének élén. (Ismeretes, Mengyit bűnsegédként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével vádolja az ügyészség.)

A Heti Válasz azonban úgy tudja, nem csupán technikai okai voltak annak, hogy ilyen sokáig nem engedték el Mengyi kezét, más is közrejátszott a késlekedésben, a korrupció erős gyanúja ugyanis nem feltétlenül tesz népszerűtlenné egy politikust. A lap borsodi fideszes forrásai azt mondták, a választókerületben máig Mengyi a legnépszerűbb fideszes, helyben toronymagasan előzi például az országos politikai karriert is maga mögött tudó Demeter Ervint. A lap szerint a Mengyi után legnépszerűbbnek tartott Koncz Ferencre esett a választás, a Szerencs polgármestereként ismertséget szerző politikus indulhat egyéniben a jövő tavaszi választáson.

A Heti Válasz emellett azt írja,

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.