Meglincselhették Drávapiski polgármesterét

Az alsószentmártoniaknak elegük lett Mali Zoltánból.

Lakner Dávid
2017. 06. 10. 20:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokkos állapotban került kórházba Drávapiski független polgármestere, Mali Zoltán, nem kizárt, hogy még az éjjel meg kell műteni – értesült a Szabad Pécs. A Pesti Srácok is arról írt, hogy az alsószentmártoni feldühödött tömeg meglincselhette Malit, aki korábban már az önkormányzattal is összetűzésbe keveredett.

Mint a Szabad Pécs írja, Malihoz egy kocsma, egy trafik és egy Tom Market kisbolt is kötődik a főként cigányok lakta, ormánsági faluban. A lap szerint a településvezető korábban többször szóvá tette, miért engedik be a faluba a mozgóboltosokat, miközben ő az üzlete révén helyben adózik.

„Tényleg elegük van az alsószentmártoniaknak belőle” – nyilatkozta a kormányközeli Pesti Srácoknak Alsószentmárton polgármestere, Budai László. Elmondta, Mali leszedte és összegyűrte a testületi ülés meghívóját is, amelyet ő függesztett ki. Ezek után elmondása szerint összeszólalkoztak, Mali pedig kihívta a rendőrséget.

A Pesti Srácoknak nyilatkozott egy férfi is, akit Mali kitiltott mind a kocsmájából, mind a dohányboltjából. Állítása szerint Drávapiski polgármestere fizikailag is bántalmazta őt csak azért, mert a közgyűlésben ellentmondott neki. „Néhány nap múlva el akartam menni Siklósra busszal. Miközben vártam a járatra, Mali odajött és megkérdezett, hogy miért állok ott, majd lekevert egy pofont” – jelentette ki Kosztics Péter Pál. Szerinte másokat, köztük gyerekeket is felpofozott már a polgármester, ha konfliktusa volt velük. Malit azzal is meggyanúsították korábban, hogy szexuális aktusra kényszerített egy tizennégy éves lányt.

A polgármester 2006-ban vált országosan ismertté, amikor rövid időn belül több száz, jobbára állástalan romát léptetett be az SZDSZ-be, majd a párt színeiben nyert önkormányzati választást. A szabad demokraták közül aztán kilépett, 2010-ben és 2014-ben pedig függetlenként szavazták meg Drávapiski polgármesterének. Közben harcot hirdetett az ormánsági uzsorásokkal szemben is.

Malit 2012-ben egyszer már megverték a helyiek, most pedig a Pesti Srácok szerint több száz dühödt helybeli gyűlt össze a faluban, hogy megleckéztesse a vezetőt. A Szabad Pécs szerint öten rontottak Malira. A támadás miatt mentőhelikopternek kellett kiszállnia. A helyi lap úgy tudja, az alsószentmártoni polgármester is részt vett a bántalmazásban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.