Megszavazták: korlátozzák a futóversenyek számát Budapesten

Egy évben legfeljebb három jelentős forgalomkorlátozással járó sportesemény lehet a fővárosban.

MN
2017. 06. 21. 7:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti futósportesemények számának csökkentéséről döntött rendeletmódosítással a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A testület 16 igennel, 5 ellenében támogatta a Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztést – írja az MTI.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a módosítással nem lehet háromnál több, Budapest jelentős részét érintő, hatalmas forgalomkorlátozásokkal, tömegközlekedési járatok elterelésével járó nagy futóverseny egy évben.

A módosítással szigorítják a futóversenyek pályázati feltételeit, illetve – mérlegelve a korábbi évek gyakorlatát, a tapasztalatokat felhasználva – egységesebbé teszik a pályázati eljárást a hatékonyabb ügyintézés érdekében.

Mint ismeretes, pályázat nélkül senki sem rendezhet futóversenyt, s nem kerülhet bele a hivatalos budapesti naptárba. Csökken a pályázati határidő, jóval részletesebb, de egységesített adatlapot kell kitölteni, s már előző év szeptember 20-áig be kell adni, hogy melyik eseményt mikor rendeznék meg. Az elbírálásról a fővárosi tulajdonosi, gazdasági és közterület-hasznosítási bizottság dönt két hónapon belül.

Az előterjesztést Kocsis Máté fideszes józsefvárosi polgármester, önkormányzati és rendészeti tanácsnok javaslatára vette ismét napirendjére a Fővárosi Közgyűlés. A testület múlt szerdán megfelelő számú támogató hiányában még nem fogadta el ezt a rendeletmódosítást – emlékeztet az MTI tudósítása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.