Megtámadta a lex Taigetoszt az LMP az Alkotmánybíróságnál

Az LMP alkotmánybírósági beadványát támogatta az MSZP, a Jobbik és hét független képviselő is.

MTI
2017. 06. 13. 7:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A köznevelési törvény közelmúltban elfogadott, a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekeket érintő módosításának hatályon kívül helyezését kezdeményezte az LMP az Alkotmánybíróságnál (AB).

Szél Bernadett, az LMP társelnök-frakcióvezetője kedden Budapesten, az AB épülete előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, a „lex Taigetosz” néven elhíresült törvénymódosítás megsemmisítését kérő beadványukat az MSZP, a Jobbik és hét független képviselő is támogatta, így több mint ötvenen írták alá.

Az LMP több helyen is alkotmányellenesnek találta a módosítást, s tételesen felsorolta a beadványban. Az ellenzéki képviselő úgy fogalmazott, az osztályozás használata az érintett gyerekek esetében súlyos következményekkel járna, „egész életüket megnehezítené és megnyomorítaná”.

Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom képviselője azt mondta, a több tízezer gyereket érintő törvény „botrányos és elfogadhatatlan”, a törvény hatályon kívül helyezése pedig nem pártpolitikai, hanem szakmai és emberi jogi kérdés.

A sajtótájékoztató után Szél Bernadett és Törley Katalin átadták az LMP beadványát az Alkotmánybíróságnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.