Milliós kártérítést fizethetnek a kormányzati szócsövek a Jobbiknak

A Ripost és a 888 portálok megsértették Vona Gábor és a párt jó hírnevét.

Lándori Tamás
2017. 06. 28. 12:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valótlanul állította a Ripost nevű kormányközeli bulvárlap, hogy Vona Gábor labancnak tartja magát, Haynau-kultuszt ápol, koccintott az aradi vértanúk kivégzésére és megvetően beszélt a 1848-as forradalom és szabadságharc hőseiről – állapította meg első fokon a Fővárosi Törvényszék szerdai, nem jogerős ítélete, amely egyúttal kimondta, a felperes jó hírnevének megsértéséért az újság kiadója 750 ezer forint összegű sérelemdíjjal tartozik a pártelnöknek. Hasonló állításokért a 888.hu-nak 400 ezer forintot kell Vona részére megfizetnie. A labancváddal szintén megtalált Jobbiknak mint másodrendű felperesnek a Ripost az ítélet szerint 250 ezer forintot tartozik fizetni. 

A pervesztesek a nevezett összegek utáni kamatokkal is tartoznak. A két sajtóorgánumnak egyúttal – bocsánatkérés kíséretében – közzé kell tennie az őket elmarasztaló határozat rendelkező részét. 

Az ítélet rövid szóbeli indoklásában elhangzott,

a perben kifogásolt állítások közlői az eljárásban egyáltalán nem tudták bizonyítani a cikkek valóságtartalmát. 

A döntés kihirdetésén az alperesek jogi képviselői nem jelentek meg. A Vona Gábort és pártját képviselő ügyvéd, Kummer Ákos lapunknak elmondta, keresetükben összesen kétmillió forintot követeltek, ebből ítélt meg a bíróság 1 millió 400 ezret. Ezen kívül további bírósági eljárások folynak még a Jobbik és kormánypárti média között, amiért utóbbiak török terroristákkal és a Kunmediátorral is összekapcsolták a pártot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.