Miniszter után két államtitkárt is kapott a paksi bővítés

Aszódi Attila eddig kormánybiztosként felügyelte a bővítést.

MN
2017. 06. 15. 14:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aszódi Attilát és Becskeházi Attila Csabát Orbán Viktor javaslatára államtitkárrá nevezte ki Áder János – a köztársasági elnök erről átiratban értesítette az Országgyűlést, a levelet a parlament csütörtöki ülésén olvasták fel. Aszódi Attila eddig kormánybiztosként felügyelte a paksi bővítést.

Így a május 2-án bővítésért felelős tárca nélküli miniszterré kinevezett Süli János paksi polgármester mellett immár két államtitkára is van a beruházásnak.

Mint korábban megírtuk, Süli és Aszódi Atilla mellett információink szerint részt vehet még a bővítés előkészítésében és menedzselésében Kocsis István, az MVM Zrt. volt vezérigazgatója is, aki ellen jelenleg is büntetőeljárás folyik hűtlen kezelés miatt.

Kocsis részt vett Süli János parlamenti eskütételén is, úgy tudjuk, szakmai tapasztalatai mellett a Roszatommal ápolt jó kapcsolatai is szerepet játszhatott abban, hogy közreműködésre kérték fel, formális kinevezését azonban egyelőre a büntetőeljárás „akadályozz”.

Bár a hírek szerint eskütételére ő maga hívta meg, Süli János később tagadta, hogy Kocsisnak szerepet szánnának a beruházásban.  

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.