Most 1,7 milliárdot vágott a Századvéghez az NFM

Az új szerződéseket május 18-án kötötte a céggel a minisztérium.

MN
2017. 06. 07. 11:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglévő, bruttó 6 milliárdos keretösszegű tanácsadási szerződése és annak 790 milliós későbbi kiegészítése után újabb 1,78 milliárd forint értékben adott megbízásokat a Fidesz házielemzőjének, a Századvég Gazdaságkutatónak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) – szúrta ki a Hvg.hu.

Mindkét új szerződést május 18-án, „szakpolitikai kutatással alátámasztott tanácsadási, valamint tanulmánykészítési feladatok elvégzése” címszóval kötötte a céggel a minisztérium: az egyiket „nagymintás társadalomkutatás három nevesített témában” megjelöléssel, 1 híján nyolcszázmillió forintért, míg a másikat „EU28 kutatás 2017” meghatározással, 1 forint híján 990 millió forintért.

Az előbbi megbízás érdekessége, hogy a leírás alapján bőven belefért volna abba a bruttó 6 milliárdos keretösszegű szerződésbe, amit a nagy vihart kavart 3,8 milliárdos előző ciklusbeli tanácsadói megbízás kvázi folytatásaként kötött 2015 októberében az NFM és a Századvég, az utóbbi témában pedig két éve a Századvég Politikai Alapítvány iskolával is kötött hasonló összegű szerződést az NFM – teszi hozzá a Hvg.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.