Négy hétvégén a gyalogosoké lesz a Szabadság híd

Szalay-Bobrovniczky Alexandra figyelmeztetett: tilos felmászni a turulhoz, ha ez megtörténik, lefújják az egészet.

MN
2017. 06. 02. 7:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi év sikere után idén nyáron, júniusban (17-18. és 24-25.) és augusztusban (5-6. és 12-13.) is két-két hétvégén a gyalogosoké lesz a budapesti Szabadság híd – jelentette be pénteken Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes. A lezárás szombat hajnali négy órától vasárnap éjfélig lesz érvényben.

A biztonság az első – mondta Szalay-Bobrovniczky, és megismételte Tarlós István korábbi szavait, amelyek szerint tilos a híd „főtartó felső ívén” tartózkodni, nem szabad felmászni a turulhoz, és azt kérte, hogy egy jó szelfi kedvéért senki ne rontsa el mások örömét. Mert ha valaki felmászik, visszavonják a hídlezárásról szóló döntést.

„Nem szeretnénk zsibvásárt sem – mondta a főpolgármester-helyettes –, vagyis nem szeretnénk ott kereskedelmi tevékenységet. Ehhez a szokásos közterület-használati engedélyek lesznek szükségesek.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.