Négy településen lehet ma voksolni

Polgármestereket és képviselőket választanak ma több településen, többségben vannak a független jelöltek.

MTI
2017. 06. 11. 6:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy településen rendeznek ma időközi önkormányzati választást: Almásfüzitőn és Csanádpalotán polgármestert, Tatárszentgyörgyön és Izsófalván polgármestert és képviselőket választanak. A Komárom-Esztergom megyei Almásfüzitőn azért kellett kiírni az időközi polgármester-választást, mert a települést korábban 15 évig vezető Karánsebesy Lukács (független) február végén egészségi okból lemondott. A vasárnapi voksoláson két független jelölt indul, és egy a Magyar Munkáspárt jelöltjeként. A választói névjegyzékben csaknem 1800-an szerepelnek.

A Csongrád megyei Csanádpalotán Kovács Sándor (független) polgármester halála miatt kellett kiírni az időközi választást. A határ menti település polgármesteri posztjáért öt független jelölt indul és egy a Magyar Munkáspárt jelöltjeként. A kisváros választói névjegyzékében mintegy 2500-an szerepelnek.

A Pest megyei Tatárszentgyörgyön polgármestert és képviselőket választanak, miután a település képviselő-testülete február közepén feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért három jelölt indul: egy független, egy a Fidesz–KDNP és egy a Magyar Munkáspárt jelöltjeként. A hat képviselői helyre tizenöten pályáznak, közülük 14-en függetlenként, egy jelölt pedig a Fidesz–KDNP színeiben. A választói névjegyzékben mintegy 1500-an szerepelnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Izsófalván szintén a képviselő-testület önfeloszlatása miatt tartanak időközi választást. A polgármesteri posztért három független jelölt indul. A hat képviselői helyre 22 jelölt aspirál, közülük 21-en függetlenként, egy pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. A választói névjegyzékben mintegy 1300-an szerepelnek. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Vasárnapra két időközi települési nemzetiségi választást is terveztek: a Fejér megyei Mezőszilason és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszafüreden roma települési nemzetiségi képviselőket választottak volna, a voksolások azonban jelöltek hiányában elmaradnak, így a településeken legközelebb csak 2019-ben lehet roma nemzetiségi önkormányzatot alakítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.