Nem kell börtönbe mennie Tarsoly Csabának

A Kúria jóváhagyta az előzetes letartóztatás megszüntetését.

MN
2017. 06. 23. 11:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elutasította az ügyész fellebbezését a Kúria, így házi őrizetben maradhat az egykori Quaestor-vezér, Tarsoly Csaba – tudta meg a Hvg.hu. A portál értesülését az érintett ügyvédje, Papp Gábor is megerősítette.

A Kúria pénteki döntésével jóváhagyta az előzetes letartóztatás megszüntetését, fenntartva a házi őrizetet. Az ügyészség azzal érvelt, hogy fennáll a bűnismétlés veszélye, ezért kellene továbbra is, illetve újra börtönbe kerülnie a Quaestor-vezérnek. A legfőbb bírói testület ezzel nem értett egyet, hiszen Tarsoly cégei mind vég- vagy felszámolás alatt állnak, így gyakorlatilag nincs is mivel „megismételnie” a bűncselekményeket.

Áprilisban két év előzetes letartóztatás után védője indítványára a Fővárosi Ítélőtábla megszüntette Tarsoly Csaba előzetes letartóztatását, amely ellen az ügyészség fellebbezett. Egyidejűleg elrendelték a bűnszervezetben elkövetett több tízmilliárdos sikkasztással, csalással és más bűncselekményekkel vádolt Quaestor-vezér házi őrizetét.

Tarsolyt a nyomozók 2015. március 26-án vették őrizetbe, több mint két héttel a brókercég 200 milliárd forintos kárt okozó bedőlése után. A Quaestor 250 milliárd forint kifizetetlen adósságot hagyott maga után, amiből 160 milliárd forintnyi szabálytalanul kibocsátott lakossági kötvény volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.