Nem kezdődött meg Lagzi Lajcsi tárgyalása

A közműlopási ügy tárgyalását a mulatós zenész feleségének hiányzása miatt nem lehetett megtartani.

Lándori Tamás
2017. 06. 07. 7:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az eljárás alapja egy koncepció – válaszolta tárgyalása megkezdése előtt Galambos Lajos, közismertebb nevén Lagzi Lajcsi zenész arra az újságírói kérdésre, továbbra is koncepciós pernek tartják-e az ellene és társai ellen vesztegetés, illetve más bűncselekmények miatt folyó büntetőeljárást. – Ezt úgy értjük, hogy minden nyomozásnak van egy koncepciója – finomította gyorsan még tovább az egyik ügyvéd a mulatós művész szavait a Budaörsi Járásbíróság folyosóján.

Galambos szerdán reggel azt is mondta, várták már ezt a napot, hogy kiderüljön végre az igazság. Azonban most sem derült, mivel a tárgyalás két vádlott – köztük Galambos Lajos felesége – igazolatlan hiányzása miatt érdemben nem kezdődhetett meg.

Az újságírókat ezek után az érdekelte, a trombitás énekes tudott-e arról, hogy a tárgyalás nem lesz megtartva. Védői erről úgy nyilatkoztak, arra számítottak, az asszony távolléte nem lesz akadály. A bíróság álláspontja ezzel szemben az, hogy ő és a negyedrendű vádlott oly mértékben érintett a vád tárgyát képező cselekményekben, hogy nélkülük a vád ismertetésének sincs helye.

A vád lényege, hogy a Galambos Lajos, illetve cégei által tulajdonolt számos lakóingatlanban úgy alakították ki a víz-, a gáz- és a villanyvezetékeket, hogy a mérőórákat megkerülve ingyen jutottak a szolgáltatásokhoz, a szolgáltatóknak pedig az jelezték, azért alacsony a fogyasztás, mert sok lakás üresen áll, illetve kútból vételezik az ivóvizet. Az ügyészség szerint Galambosék megvesztegették a szolgáltatók több dolgozóját, hogy eltekintsenek az ellenőrzéstől. Az elsőrendű vádlott muzsikus tagadja a bűncselekmény elkövetését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.