Nem nyomoznak az ’56-os dal ügyében

Hűtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentést tavaly Tényi István.

MN
2017. 06. 12. 10:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem nyomoz az ügyészség az 1956-os emlékév dalával összefüggésben – írja a Hír TV. Tavaly Tényi István tett feljelentést hűtlen kezelés gyanúja miatt, miután kiderült, hogy az emlékév szervezői ötvenmillió forintot fizettek ki a műért, annak ellenére, hogy a dal szerzője, Desmond Child azt állította, ingyen adta át a szerzeményét, és a dal előadói sem kértek honoráriumot.

„Két ügyészség is vizsgálta, az egyik a VI–VII. kerületi ügyészség, amely feljelentéskiegészítést rendelt el, miközben a XI. kerületi ügyészség a bejelentést, tartalmát tekintve feljelentést, bűncselekmény hiányában elutasította” – mondta Tényi. A korábbi Fidesz-tag szerint ha a kormánypártokat negatívan érinti egy ügy, azt gyorsan az asztalfiók mélyére rejtik, viszont ha egy ügy hasznos, fontos, érdekes nekik, akkor azt erőltetik akkor is, ha a bűncselekmény gyanúja nem áll meg vagy nem állna meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.