Nyaralás helyett a Balatonhoz mennek dolgozni az orvosok

A sürgősségi osztályra és a traumatológiára kell a nyári erősítés.

MN
2017. 06. 20. 7:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vendégorvosokkal tudják csak ellátni nyáron az őszi-tavaszi hónapokhoz képest háromszoros balatoni betegforgalmat a siófoki kórházban. Ezen a nyáron legalább húsz „légiós” doktort várnak a hazai kórházakból – írja keddi számában a Népszava.

Leginkább a sürgősségi osztályra és a traumatológiára kell a nyári erősítés. Különösen a Zamárdiban megrendezett fesztivál, a Balaton Sound idején nő meg a sürgősségi osztály „látogatottsága”, a különböző sérülésektől a kábítószeres esetekig – mondta a lapnak Nagy Gábor orvosigazgató.

A Népszava úgy tudja, a vendégorvosok közül sokan szabadságot vesznek ki az anyakórházukban, és a család nyaraltatásával kötik össze a siófoki szerződéses munkát.

A lapnak nyilatkozó Sértő-Radics István, uszkai háziorvos és polgármester szerint a kényszer szüli ezt a helyzetet, a vidéki praxisok alulfinanszírozottak, az orvosok nagy átlaga, főként a fiatalok rosszul keresnek, így jól jön nekik a vendégpraxissal járó pluszpénz.

Nyáron három-négyszeresére is felduzzad a Siófokon élők aránya: a 25 ezer állandó lakosból ilyenkor 100 ezer lesz. Ebben az időszakban több a nyaralóbaleset, épp emiatt vendégorvosok nélkül összeomlana az ellátás, főként a traumatológián, ahol eseti díjazás után látják el a ficamokat, töréseket, zúzódásokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.