Nyári meleg és nyári záporok lesznek a pünkösdi hétvégén

Pénteken a Dél-Dunántúlon felhőszakadások és jégeső is valószínű, később 30 fok feletti meleg várható.

MN
2017. 06. 02. 4:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhőszakadásokra, vagyis rövid idő alatt lezúduló, akár 25-30 millimétert meghaladó csapadékra, illetve jégesőre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) pénteken Somogy és Baranya megyék területén. A zivatarok környékén a szél is viharos lehet, elérheti az óránként 60–75 kilométeres sebességet.

Pénteken egyébként az ország jelentős részén derült vagy gyengén felhős lesz az ég, sok napsütés várható. Több felhőre a nyugati és a déli megyékben lehet számítani. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton északkeleten derült vagy gyengén felhős, száraz idő lesz. Másutt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, a Dunántúl nyugati és déli részén délutántól elszórtan, a középső országrészben néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Általában mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarban lehet szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

Vasárnap többnyire napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. A délutáni, esti órákban elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A déli szél megélénkül, a Dunántúl északi részén meg is erősödhet, illetve zivatar idején a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között várható.

Pünkösdhétfőn a többórás napsütés mellett erősödő gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és többfelé valószínű zápor, zivatar. A jobbára déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet az Alföldön 29 és 32, másutt 24 és 29 fok között várható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.