Nyolc lakás vált lakhatatlanná a Péterfy Sándor utcában pusztító tűz miatt

Négy a harmadik emeleten és négy a negyedik emeleten.

MN
2017. 06. 28. 8:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc lakás vált használhatatlanná annak a tűznek a következtében, amely a VII. kerületi Péterfy Sándor utca és Hernád utca kereszteződésében álló társasház negyedik emeleti lakásában keletkezett szerdán – közölte a katasztrófavédelem és az erzsébetvárosi önkormányzat az MTI-vel.

Kisdi Máté tájékoztatása szerint egy száz négyzetméteres lakás teljesen kiégett. A tűzoltók húsz embert kísértek ki az épületből. Két felnőtt és két gyermek sérült meg a tűzben, őket füstmérgezés gyanújával kórházba vitték.

A lángok az épület tetőszerkezetére is átterjedtek, amely négyszáz négyzetméteren égett, és be is szakadt. Negyvennégy fővárosi hivatásos tűzoltó, tizenöt tűzoltó gépjármű vonult a tűzesethez – közölte a katasztrófavédelem a honlapján.

A katasztrófavédelem egységei több oldalról támadva, három emelőkosárra szerelt vízsugárral és további négy vízsugárral határolták körül a lángokat.

A VII. kerületi önkormányzat szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a Péterfy Sándor utca 40. szám alatti épületben keletkezett a tűz miatt nyolc lakás – négy a harmadik emeleten és négy a negyedik emeleten – vált lakhatatlanná.

Az önkormányzat az érintett lakóknak felajánlotta, hogy ideiglenes elszállásolja őket a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Csengery utcai diákotthonában.

Az MTI kérdésére elmondták, ketten éltek a lehetőséggel, tizennégy ember pedig maga oldotta meg elhelyezését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.