Nyomoznak a határon megállított iskolabusz ügyében

Áprilisban állítottak meg az osztrákok egy iskolásokat szállító buszt, a magyar rendőrség nyomoz.

Hutter Marianna
2017. 06. 09. 15:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségéért nyomozást rendeltek el annak a gyerekeket és pedagógusokat szállító busznak az ügyében, amelyet műszaki hiba miatt kellett visszafordítani az osztrák határról még áprilisban – tudta meg a Magyar Nemzet. A Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztálya ismeretlen tettes ellen nyomoz, miután a Fideszből pár hónapja kizárt Tényi István feljelentést tett az ügyben. 

Mint emlékezetes, a Budapestről Londonba tartó buszt azt követően tartóztatták fel az osztrák hatóságok Hegyeshalomnál, hogy az ellenőrzésnél nemcsak fékhibát találtak, de a jármű kormányműve sem volt rendben. A Klebelsberg Központ akkori közleményében azt közölte, hogy az utazást a szülők szervezték egy utazási iroda megbízásával. Ugyanakkor az intézmény vezetője a busz üzemeltetőjétől nyilatkozatot kért és kapott arról, hogy a jármű műszaki szempontból kifogástalan állapotban van, valamint az azt vezető sofőrök az egészségügyi és szakmai követelményeknek megfelelnek.

A gyermekek utaztatása már korábban is a figyelem középpontjába került, miután több magyar diák életét vesztette a január 20-i veronai buszbalesetben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.