Orbán a Roszatom vezetőivel egyeztetett a paksi bővítésről

A tanácskozás tényét a kormányfő sajtófőnöke közölte, de a részletekkel adós maradt. A Roszatom vezetése is elégedett.

MTI
2017. 06. 14. 9:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök a Roszatom vezetőivel egyeztetett szerda délelőtt az Országházban – közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a megbeszélésen részt vett Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Süli János paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter, valamint a Roszatom részéről Alekszej Lihacsov vezérigazgató és első helyettese, Kirill Komarov.

Havasi Bertalan közölte, a tanácskozáson a felek áttekintették a paksi beruházás állását, és egyeztettek a következő időszakban elvégzendő munkáról.

A Roszatom honlapján megjelent közlemény szerint - melyet az MTI idéz - a találkozón a felek megelégedéssel nyugtázták a projekt megvalósításának menetét, amely az Európai Bizottság vizsgálatának 2017 márciusában történt lezárása nyomán aktív szakaszába lépett.

A felek megvitatták a Paks II atomerőmű megépítésének keretében megvalósítandó további lépéseket, beleértve az együttműködést a 40 százalékos magyar beszállítói szint eléréséért.

\"A magyar cégek jelentős tapasztalattal és szakértelemmel bírnak. Számítunk a magyar cégek aktív részvételére a leendő erőmű tervezésében, építésében, valamint a berendezés- és anyagellátásában\" - jelentette ki a közlemény szerint Lihacsov.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.