Orbán és Polt közeli családtagjait is védheti a TEK

Kibővítették a védett emberek listáját, a változások július elsején lépnek életbe.

MN
2017. 06. 29. 13:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megjelent egy módosítás a védett személyek védelméről szóló kormányrendelethez a Magyar Közlönyben, a változással kibővítik a védett emberek listáját bizonyos családtagokkal is – szúrta ki az Index.

A hatályos rendelet csak a köztársasági elnök vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársát, valamint gyermekeit említi. Az új változatban viszont már az is benne lesz, hogy a Terrorelhárítási Központ megszervezi és végrehajtja a miniszterelnök és a legfőbb ügyész vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársa, illetve gyerekei személyvédelmét, „ha alapos okból védelmük szükséges”. Esetükben a TEK fog dönteni arról, pontosan milyen védelmi intézkedéseket kell alkalmazni.

A módosítás után a Készenléti Rendőrség feladata lesz, hogy az Alkotmánybíróság elnökének és a Kúria elnökének a családtagjainak – a velük élő házas- vagy élettársról, illetve gyerekekről van szó – személyvédelmét megszervezze és végrehajtsa, ha erre „alapos okból” szükség van.

Arról, hogy az adott esetben szükséges-e a személyvédelem, a rendészetért felelős miniszter, tehát jelenleg Pintér Sándor dönt. A változások július elsején lépnek hatályba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.