Orbán Viktor felmentett egy államtitkárt

Sonkodi Balázs, akit Lázár János jobbkezének tartanak, június 3-án távozik a Miniszterelnökségtől.

MN
2017. 06. 02. 20:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Közlönyben pénteken megjelent határozat szerint a miniszterelnök június 3-i hatállyal felmentette Sonkodi Balázst, a Miniszterelnökség stratégiai ügyekért felelős államtitkárát.

2014-es kinevezésekor a HVG.hu azt írta Sonkodiról, hogy Lázár János bizalmi embere. Államtitkársági kinevezése előtt Sonkodi politikai tanácsadó volt a Miniszterelnökségen. A HVG.hu-n olvasható az is, hogy a „Lázár–Sonkodi-kapcsolat Hódmezővásárhelyen 2004-ig visszanyúlva jól dokumentálható”, valamint hogy „Sonkodi fővárosi kapcsolataival is segítette Lázár előmenetelét Budapesten, hiszen neki több kapcsolata volt a Fidesz-központtal, miután már az első Orbán-kormány idején is a párt egyik jelentős egészségügyi háttérpolitikusa volt”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.