Óriási veszteség után is prémiumot ad Nagykőrös fideszes vezetése

Tíz prémiumfeltételből négyet tudott teljesíteni a városi hulladékfeldolgozó, de ez is 1,6 milliós jutalmat jelent a vállalat igazgatójának.

MN
2017. 06. 04. 11:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába zárta jelenős vesztességgel a tavalyi évet a nagykőrösi KÖVA-KOM Nonprofit Zrt., a fideszes városvezetés így is busás tiszteletdíjat ítélt oda a hulladékkezelő vállalat vezérigazgatójának – írta meg a Hetihírek.hu.

A lap úgy tudja, hogy a vállalat 2016-ban összesen 19,4 milliós veszteséget produkált, Czira Szabolcs fideszes polgármester mégis prémiumot javasolt a KÖVA-KOM-ot vezető Vozárné Ragó Ildikónak.

Megszereztük Czira javaslatának szövegét is, amiből kiderül, hogy Ragó akár hathavi bruttó fizetésének összegét – 3 millió forintot – is megkaphatta volna jutalomként, de a vállalat az ehhez elvárt 10 prémiumfeltétel (és megbízatás) közül csak 4-et tudott teljesíteni.

Így a vezérigazgató végül „csak” 1,65 millió forintot kapott tavalyi munkája után, és a díjazásnál a vesztességes évzárás sem jelentett problémát.

A javaslatot 8 fideszes képviselő igen szavazatával, két tartózkodás és két nem ellenében elfogadta Nagykőrös képviselő-testülete, így Ragó Ildikó megkaphatja a prémiumot, írja a lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.