Paks II: törölt egy tendert a Roszatom

Uniós kiírástechnikai okokra hivatkozik a konszern. Az ötös és hatos blokk turbinacsarnokát érinti a törlés.

MTI
2017. 06. 02. 16:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Roszatom csoporthoz tartozó ASZE Mérnöki Vállalat (AO Inzsinyiringovaja Kompanyija ASE) MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye szerint a tendert közzé kellett tenni az Európai Bizottság által meghatározott európai internetes oldalakon, ám ezek némelyike „nem volt felkészülve arra, hogy közzétegye az információt a megkövetelt formátumban”.

„Tekintettel arra, hogy a beszerzési dokumentációt egyidejűleg kell elhelyezni az összes, az Európai Bizottság által meghatározott internetes felületen, jelenleg folyamatban van a felmerült technikai probléma megoldása” – tájékoztattak.

A közlemény szerint a jelzett kérdések rendezése után a tenderdokumentáció ismét felkerül majd az érintett oldalakra. A potenciális beszállítók számára a tenderdokumentáció leadásának határidejét módosítják a közzététel új dátumának megfelelően, és nem kevesebb mint 35 nap áll majd rendelkezésre a tenderkiírás napjától a leadási határidőig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.